Neon sign perfumery

Skyltar som lyser upp tillvaron

För fjärde året i rad har vår arkitekt Enida Kratovic suttit med i juryn för Skyltpriset, på uppdrag av Ljusreklamförbundet. Under Ljusdagen 3 september korades vinnarna på Münchenbryggeriet i Stockholm.

Och här har vi dem:

I kategorin rekonstruerad skylt: Eivy Flodin skapad av FocusNeo

Motivering: ”Efter flytt och varsam renovering fortsätter dessa ytterst charmiga neonskyltar att sprida glädje för såväl besökare som förbipasserande. På Grev Turegatan i Stockholm pryds nu fasaden med de ikoniska bokstäverna Eivy Flodins parfymeri.”

I kategorin enstaka skylt: Solen skapad av Skyltgruppen

Motivering: ”Som ensamma majestäter svävar dessa varmgula bokstäver som individuellt lysande skulpturer ovan takfoten på den gamla industribyggnaden. Tillsammans skapar de en strålande helhet. Solen verkar alltid skina över medelhavsrestaurangen i slakthusområdet, året om, natt som dag.”

I kategorin skyltkoncept: Kvartetten skapad av Modulex (fd Accus)

Motivering: ”Skyltkonceptet samverkar fint med arkitekturen och suddar nästan ut gränserna med sin sofistikerade detaljrikedom, elegans och sin avvägda känsla för material. Kombinationen av kreativitet, nytänkande och hantverksmässig precision, förstärker fastigheten Kvartettens visuella identitet på ett slående sätt.”

Stort grattis från oss på Wester+Elsner arkitekter!

Vi vill också tacka Ljusreklamförbundet för uppdraget och för att ni belyser värdet av bra skyltning! Och tack till jurykollegorna Jan Møller från Identity Works och Viveca Rosencrantz från FOJAB arkitekter för givande diskussioner.

Läs mer hos Ljusreklamförbundet.

Vill du bolla idéer med en riktig skyltentusiast?
Hör av dig till Enida.

enida.kratovic@wester-elsner.se

08 410 817 40

 

Publicerad: 5 September, 2024